Czy pamiętacie czasy, kiedy zamykano smaki lata w słoiki jako przetwory? Nic tak nie smakowało jak własne ogórki kiszone, gruszki z kompotu czy zupa pomidorowa, ugotowana z własnego przecieru. Dziś niektórzy kultywują tę sztukę, ale większość z nas wybiera zakupy. Miłośników domowych smaków, tradycyjnych receptur i domowej kuchni zapraszamy na kolejną edycję Jarmarku Produktów Regionalnych. Przez 4 dni regionalni producenci żywności z Polski i zagranicy zapraszają na celebrację smaków i zapachów. W ofercie – wędliny, sery, słodycze, wypieki, miody oraz międzynarodowe specjały. Nie zabraknie też wyrobów garmażeryjnych. Oczywiście będą też „własne” kiszone ogórki, jak zwykle w towarzystwie niebiańsko smakującej pajdy chleba ze smalcem. Warto uzupełnić zapasy! Druga połowa listopada to najwyższy czas na comfort food, małe kulinarne przyjemności oraz gorącą herbatę z cytryną i miodem.
LISTA WYSTAWCÓW
Partnerem medialnym wydarzenia jest warsawcity.info