JARMARK PRODUKTÓW REGIONALNYCH

Czy pamiętacie czasy, kiedy zamykano smaki lata w słoiki jako przetwory? Nic tak nie smakowało jak własne ogórki kiszone, gruszki z kompotu czy zupa pomidorowa, ugotowana z własnego przecieru. Dziś niektórzy kultywują tę sztukę, ale większość z nas wybiera zakupy. Miłośników domowych smaków, tradycyjnych receptur i domowej kuchni zapraszamy na kolejną edycję Jarmarku Produktów Regionalnych. Przez 4 dni regionalni producenci żywności z Polski i zagranicy zapraszają na celebrację smaków i zapachów. W ofercie – wędliny, sery, słodycze, wypieki, miody oraz międzynarodowe specjały. Nie zabraknie też wyrobów garmażeryjnych. Oczywiście będą też „własne” kiszone ogórki, jak zwykle w towarzystwie niebiańsko smakującej pajdy chleba ze smalcem. Warto uzupełnić zapasy! Druga połowa listopada to najwyższy czas na comfort food, małe kulinarne przyjemności oraz gorącą herbatę z cytryną i miodem.

LISTA WYSTAWCÓW

  1. PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE ADAM, Białystok – wędliny
  2. GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE, Korycin – sery wiejskie, kartacze, jaja, pączki
  3. HE-BART EKOFIBER, PENSJONAT BARTEK, Goniądz – wędliny
  4. PPUH STELMAŃSKI, Sierpc – chleb z Sierpca ze smalcem, smalec, ogórki
  5. HUNGPOL, Warszawa – produkty z Węgier: salami, paprykarz
  6. PATRYCJUSZ SIUDY, Kobiernice Zamoście – ryby
  7. SMAKI AZERBEJDŻANU, Warszawa – produkty z Azerbejdżanu, oliwki, herbaty, chałwa
  8. GOSPODARSTWO PASIECZNE PSZCZELNIK, Pieniężno – miody
  9. JANUSZ JANUSZKIEWICZ – miody
  10. BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE, Kościelisko – oscypki
  11. GZIK PIEKARNIA, Sochaczew – pieczywo, ciasta
  12. ZAGRODA ROZTOCZE, Lubartów – wędliny
  13. SMART SOLUTIONS, Warszawa – owoce suszone
  14. BIAWA, Warszawa – wina francuskie

Partnerem medialnym wydarzenia jest warsawcity.info

Jak dojechać?

Łap okazje i odbieraj nagrody