Jarmark Produktów Regionalnych

Jednego klienci Blue City mogą być pewni – że co najmniej raz w miesiącu spotykają w Blue City swoje ulubione produkty na Jarmarku Produktów Regionalnych. Choć pojawiają się na nim urozmaicenia, trzon sprzedawców, którzy od kilkunastu lat przyjeżdżają do Blue City ze swoimi wyrobami, pozostaje niezmienny. Wracają, bo wiedzą, że mają grono stałych klientów. Jedni zaopatrują się tu w wędliny, chcąc uniknąć konserwantów, ale i poszukując smaków z dzieciństwa. Inni wracają po ręcznie robione sery, tym bardziej, że można dostać tu takie klasyki jak certyfikowany ser koryciński, czy kozie serki z gospodarstwa ekologicznego. Jeszcze inni wpadają po obiad – niby kupny, a jednak domowy.

 

Lista wystawców lutowego Jarmarku:

Wiewióreczka (pierogi, barszczyk czerwony)

Adam (wędliny z Podlasia)

Gospodarstwo rodzinne Agnieszki Gremzy (kartacze, wiejskie jaja i sery, domowe pączki)

He-Bart Ekofiber (wędliny ekologiczne)

Państwo Stelmańscy z Sierpca (chleb ze smalcem, ogórki kiszone)

Hungpol (produkty węgierskie, w tym słynne salami)

Patrycjusz Siudy (ryby wędzone)

Smaki Azerbejdżanu (oliwki, wina, pasty warzywne)

Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik (miody z własnej pasieki)

Janusz Januszkiewicz (miody z własnej pasieki)

Bacówka na Wójciźnie (oscypki, sery góralskie)

Piekarnia Gzik (chleby i ciasta)

Wilgda (produkty litewskie)

Winnica Jaroch (polskie wina)

Stowarzyszenie Róża (wędliny z Lipska)

Zagroda Roztocze (piróg biłgorajski, wypieki regionalne, wędliny)

Jak dojechać?