Jarmark Produktów Regionalnych

Od ostatniego Jarmarku Produktów Regionalnych minęło co najmniej pięć kwadr księżyca. Oznacza to jedno – wszystkie wiktuały nabyte w październiku już dawno się skończyły. Ciała niebieskie nie mylą się pod tym względem i mają dla Was radę: czas uzupełnić zapasy. Możecie szaleć za węgierskim salami, tureckimi oliwkami albo kozimi serami i wędlinami prosto z polskich gospodarstw, ale w pełnię księżyca 26 listopada poczujecie wilczy głód. Warto się przygotować!

 

Lista wystawców:

Wiewióreczka (pierogi, barszczyk czerwony)

Adam (wędliny z Podlasia)

Gospodarstwo rodzinne Agnieszki Gremzy (kartacze, wiejskie jaja i sery, domowe pączki)

He-Bart Ekofiber (wędliny ekologiczne)

Państwo Stelmańscy z Sierpca (chleb ze smalcem, ogórki kiszone)

Smaki Azerbejdżanu (oliwki, wina, pasty warzywne)

Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik (miody)

Bacówka na Wójciźnie (oscypki, sery góralskie)

Piekarnia gzik (chleby i ciasta)

Swojskie jadło (wędliny, ogórki kiszone, kapusta)

Gospodarstwo ekologiczne Państwa Mąka (sery kozie)

Zagroda Roztocze (piróg biłgorajski, wypieki regionalne, wędliny)

Nalewki staropolskie Karol Majewski (wielokrotnie nagradzane nalewki tradycyjne)

Jak dojechać?

Łap okazje i odbieraj nagrody