Jarmark Produktów Regionalnych

Od ostatniego Jarmarku Produktów Regionalnych minęło co najmniej pięć kwadr księżyca. Oznacza to jedno – wszystkie wiktuały nabyte w październiku już dawno się skończyły. Ciała niebieskie nie mylą się pod tym względem i mają dla Was radę: czas uzupełnić zapasy. Możecie szaleć za węgierskim salami, tureckimi oliwkami albo kozimi serami i wędlinami prosto z polskich gospodarstw, ale w pełnię księżyca 26 listopada poczujecie wilczy głód. Warto się przygotować!

 

Lista wystawców:

Wiewióreczka (pierogi, barszczyk czerwony)

Adam (wędliny z Podlasia)

Gospodarstwo rodzinne Agnieszki Gremzy (kartacze, wiejskie jaja i sery, domowe pączki)

He-Bart Ekofiber (wędliny ekologiczne)

Państwo Stelmańscy z Sierpca (chleb ze smalcem, ogórki kiszone)

Smaki Azerbejdżanu (oliwki, wina, pasty warzywne)

Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik (miody)

Bacówka na Wójciźnie (oscypki, sery góralskie)

Piekarnia gzik (chleby i ciasta)

Swojskie jadło (wędliny, ogórki kiszone, kapusta)

Gospodarstwo ekologiczne Państwa Mąka (sery kozie)

Zagroda Roztocze (piróg biłgorajski, wypieki regionalne, wędliny)

Nalewki staropolskie Karol Majewski (wielokrotnie nagradzane nalewki tradycyjne)

Jak dojechać?