Od ostatniego Jarmarku Produktów Regionalnych minęło co najmniej pięć kwadr księżyca. Oznacza to jedno – wszystkie wiktuały nabyte w październiku już dawno się skończyły. Ciała niebieskie nie mylą się pod tym względem i mają dla Was radę: czas uzupełnić zapasy. Możecie szaleć za węgierskim salami, tureckimi oliwkami albo kozimi serami i wędlinami prosto z polskich gospodarstw, ale w pełnię księżyca 26 listopada poczujecie wilczy głód. Warto się przygotować!
Lista wystawców:
Wiewióreczka (pierogi, barszczyk czerwony)
Adam (wędliny z Podlasia)
Gospodarstwo rodzinne Agnieszki Gremzy (kartacze, wiejskie jaja i sery, domowe pączki)
He-Bart Ekofiber (wędliny ekologiczne)
Państwo Stelmańscy z Sierpca (chleb ze smalcem, ogórki kiszone)
Smaki Azerbejdżanu (oliwki, wina, pasty warzywne)
Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik (miody)
Bacówka na Wójciźnie (oscypki, sery góralskie)
Piekarnia gzik (chleby i ciasta)
Swojskie jadło (wędliny, ogórki kiszone, kapusta)
Gospodarstwo ekologiczne Państwa Mąka (sery kozie)
Zagroda Roztocze (piróg biłgorajski, wypieki regionalne, wędliny)
Nalewki staropolskie Karol Majewski (wielokrotnie nagradzane nalewki tradycyjne)