Przysmaki na świąteczny stół, palmy, pisanki i wielkanocne ozdoby – to wszystko będzie można kupić od 23 marca do 2 kwietnia podczas Kiermaszu Wielkanocnego.
Wystawcy, z którymi Blue City współpracuje od lat, zaoferują m.in. swojskie wędliny, nabiał, chleb, ryby, gotowe dania regionalne, miody, ciasta, nalewki oraz oryginalne produkty spożywcze z Węgier, Włoch i Azerbejdżanu.
Zapraszamy wszystkich, którzy cenią produkowaną lokalnie i naturalnie żywność oraz chcą spróbować czegoś innego niż artykuły proponowane przez sklepy spożywcze.
LISTA WYSTAWCÓW:
WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK
pierogi i zupy
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE ADAM
wędliny
GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE
sery wiejskie, kartacze, jaja, pączki
He – Bart Ekofiber Henryk Bartlewski
wędliny
PPUH Stelmański
chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem, ogórki kiszone
J.D. Jakub Daniel
produkty włoskie: wino, oliwki, octy balsamiczne oliwy, sery
PPHU PATRYCIUSZ SIUDY
ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno, przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
HUNGPOL Joanna Wojtowicz-Petrovitcs
węgierskie produkty: wędliny, przeciery, przyprawy
Smaki Azerbejdżanu
herbaty, chałwa, oliwki, słodycze
Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik
miody
JANUSZ JANUSZKIEWICZ
miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz inne produkty pszczele
BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH
oscypki
PIEKARNIA GZIK
pieczywo i ciasta
SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO
swojskie wędliny, kapusta, ogórki,
Zenona Szaforska
czekolady
Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka
sery kozie, żurawina, grzyby
Zofia Kaproń Zagroda Roztocze
piróg biłgorajski, wędliny
NALEWKI STAROPOLSKIE
nalewki wytwarzane domowymi sposobami, zgodnie z tradycyjnymi recepturami
Pracownia Rzeczy Przytulnych MOMONOMO
wyroby z alpaki
Angelina Chocolate
czekolady