Kiermasz Wielkanocny

Przysmaki na świąteczny stół, palmy, pisanki i wielkanocne ozdoby – to wszystko będzie można kupić od 23 marca do 2 kwietnia podczas Kiermaszu Wielkanocnego.

Wystawcy, z którymi Blue City współpracuje od lat,  zaoferują m.in. swojskie wędliny, nabiał, chleb, ryby, gotowe dania regionalne, miody, ciasta, nalewki oraz oryginalne produkty spożywcze z Węgier, Włoch i Azerbejdżanu.

Zapraszamy wszystkich, którzy cenią produkowaną lokalnie i naturalnie żywność oraz chcą spróbować czegoś innego niż artykuły proponowane przez sklepy spożywcze.

LISTA WYSTAWCÓW:              

WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK

pierogi i zupy

 

PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE ADAM

wędliny

 

GREMZA AGNIESZKA  GOSPODARSTWO RODZINNE

sery wiejskie, kartacze, jaja, pączki

 

He – Bart Ekofiber Henryk Bartlewski

wędliny

 

PPUH Stelmański

chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem, ogórki kiszone

 

J.D. Jakub Daniel

produkty włoskie: wino, oliwki, octy balsamiczne oliwy, sery

 

PPHU PATRYCIUSZ SIUDY

ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno, przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego

HUNGPOL Joanna Wojtowicz-Petrovitcs

węgierskie produkty: wędliny, przeciery, przyprawy

 

Smaki Azerbejdżanu

herbaty, chałwa, oliwki, słodycze

 

Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik

miody

 

JANUSZ JANUSZKIEWICZ

miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz inne produkty pszczele

 

BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH   

oscypki

 

PIEKARNIA GZIK

pieczywo i ciasta

 

SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO

swojskie wędliny, kapusta, ogórki,

 

Zenona Szaforska

czekolady

 

Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka

sery kozie, żurawina, grzyby

 

Zofia Kaproń Zagroda Roztocze

piróg biłgorajski, wędliny

 

NALEWKI STAROPOLSKIE

nalewki wytwarzane domowymi sposobami, zgodnie z tradycyjnymi recepturami

 

Pracownia Rzeczy Przytulnych MOMONOMO

wyroby z alpaki

 

Angelina Chocolate

czekolady

Jak dojechać?