Jarmark Produktów Regionalnych cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem klientów Blue City, dlatego stał się imprezą cykliczną. Oferowane tu produkty bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne.
Na jarmarku można zaopatrzyć się w sery korycińskie, góralskie, sery kozie, sery włoskie i niemieckie. Jest pieczywo na zakwasie, wędliny z Podlasia i Roztocza, miody z warmińskich i podlaskich pasiek, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca i wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego. Kupimy tutaj śmietanę, jaja i masło z rodzinnego gospodarstwa Gmeza, ciasta produkowane według tradycyjnych przepisów i przetwory. Swoje produkty oferuje słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze, produkująca wędliny Bartlowizna czy znana ze znakomitej gęsiny Gospoda Swołowo.
Jubileuszowa 150. edycja jarmarku będzie trwała od soboty 2 listopada do niedzieli 17 listopada. Od 12 do 16 listopada w godzinach od 15 do 19 na klientów Blue City czekać będą degustacje potraw przygotowanych przez wystawców oraz występy kapel i zespołów.