Jubileuszowy 150. Jarmark Produktów Regionalnych

Jarmark Produktów  Regionalnych cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem klientów Blue City, dlatego stał się imprezą cykliczną. Oferowane tu produkty bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne.

Na jarmarku można zaopatrzyć się w sery korycińskie, góralskie, sery kozie, sery włoskie i niemieckie. Jest pieczywo na zakwasie, wędliny z Podlasia i Roztocza, miody z warmińskich i podlaskich pasiek, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca i wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego. Kupimy tutaj śmietanę, jaja i masło z rodzinnego gospodarstwa Gmeza, ciasta produkowane według tradycyjnych przepisów i przetwory. Swoje produkty oferuje słynąca z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze, produkująca wędliny Bartlowizna czy znana ze znakomitej gęsiny Gospoda Swołowo.

Jubileuszowa 150. edycja jarmarku będzie trwała od soboty 2 listopada do niedzieli 17 listopada. Od 12 do 16 listopada w godzinach od 15 do 19 na klientów Blue City czekać będą degustacje potraw przygotowanych przez wystawców oraz występy kapel i zespołów.

12 listopada

  • koncert kapeli ALLDĘTE
  • degustacja piroga biłgorajskiego
  • degustacja chleba ze smalcem

13 listopada

  • koncert kapeli greckiej  ZAURER
  • degustacja serów korycińskich

14 listopada

  • tańce Azerbejdżańskie
  • degustacja gulaszu węgierskiego i słodkości z Azerbejdżanu i TURCJI

15 listopada

  • koncert zespołu greckiego “DZIECI PIREUSU”
  • degustacja jagnięciny

16 listopada

  • koncert kapeli góralskiej Maćka Pawlikowskiego
  • degustacja potraw serbskich, barszczu, placków ziemniaczanych i grillowanych oscypków

Getting here

In order to ensure the highest quality of operation, this website uses cookies. You can make changes to cookies in your browser's settings.