Podczas jarmarku, który odbędzie się 13-16 marca (środa-sobota) swoje wyroby zaprezentują producenci z różnych regionów kraju. Zwiedzający będą mieli okazję nie tylko zrobić zakupy, ale uczestniczyć też w przygotowanych przez wystawców degustacjach. Co zaoferują stoiska? Miody, ciasta, wędliny, ryby i pasztety rybne, wyroby z gęsi, piróg biłgorajski, sery z Podlasia i Tatr, sery kozie, pieczywo na zakwasie i wiele innych, naturalnych przysmaków. Dla miłośników kuchni domowej będzie to okazja do zaopatrzenia się w pierogi, placki ziemniaczane i smalec.
Uczestnicy marcowego jarmarku będą mogli również poznać tradycyjną kuchnię węgierską. Podczas pokazów kulinarnych, jej znawcy opowiedzą o węgierskich potrawach oraz pokażą jak przyrządzić guasz, leczo i langosze. W piątek i w sobotę 15 i 16 marca w godzinach 16-20 pokazom towarzyszyć będzie Kapela Węgierska Czardasz.