Dzięki niesłabnącemu zainteresowaniu klientów Blue City Jarmarki Regionalne stały się imprezą cykliczną. Produkty oferowane na jarmarkach bazują na tradycyjnych recepturach, są swojskie i smaczne. W dniach 3 – 6 listopada (środa-sobota) miłośnicy naturalnego jedzenia będą mogli wzbogacić swoją jesienną dietę o pełnowartościowe chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, sery, oscypki, miody i wiele innych regionalnych, zdrowych produktów. Nie zabraknie również przysmaków świata z gorącej Hiszpanii czy Azerbejdżanu i Węgier.
# jesienna dieta
# zdrowa żywność
# pełnowartościowe przysmaki
LISTA WYSTAWCÓW:
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE ADAM
wędliny, pasztety
GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE
HE-BART EKOFIBER HENRYK BARTLEWSKI
sery wiejskie, kartacze, jaja, pączki
PPUH Stelmański
chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem
PPHU PATRYCIUSZ SIUDY
ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka
różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik
miody
JANUSZ JANUSZKIEWICZ
miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele
BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH
oscypki, bundz, żurawiana
ZOFIA KAPROŃ ZAGRODA ROZTOCZE
Wędliny, piróg Biłgorajski
OUR TIME OLENA HVOZDYK
bio czipsy
SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO
kapusta, ogórki, swojskie wędliny
Pracownia Rzeczy Przytulnych MOMONOMO
wyroby z alpaki
Mojo Picon Sp Zoo
hiszpańskie produkty
ZAGRODA ROZTOCZE
piróg biłgorajski, wędliny
NALEWKI STAROPOLSKIE
nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami
PIEKARNIA GZIK
pieczywo regionalne z Mazowsza
WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK
pierogi, placki ziemniaczane, zupy
HUNGPOL Joanna Wojtowicz-Petrovitcs
węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
SMAKI AZERBEJDŻANU SP. ZOO
oliwki, herbaty,chałwa