Jarmark Produktów Regionalnych

W tym miesiącu Jarmark Produktów Regionalnych będzie się odbywać w Blue City dwa razy: od  4 do 6 lutego (czwartek – sobota) oraz od 17 do 20 lutego (środa – sobota). Jarmark jest skierowany do wszystkich, którzy cenią produkowaną lokalnie żywność, doceniają jej smak oraz chcą spróbować czegoś innego niż artykuły proponowane przez sklepy spożywcze.

Wystawcy, z którymi Blue City współpracuje od lat  oferują m.in. swojskie wędliny, nabiał, chleb, ryby, gotowe dania regionalne, miody, ciasta oraz oryginalne produkty spożywcze z Węgier i Azerbejdżanu.

LISTA WYSTAWCÓW:              

WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK

pierogi, placki ziemniaczane, zupy

 

PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE ADAM

wędliny

 

GREMZA AGNIESZKA  GOSPODARSTWO RODZINNE

sery wiejskie, kartacze, jaja, pączki

 

He – Bart Ekofiber Henryk Bartlewski

wędliny

 

PPUH Stelmański

chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem, ogórki kiszone

 

J.D. Jakub Daniel

produkty włoskie, wino, oliwki, octy balsamiczne oliwy, sery

 

PPHU PATRYCIUSZ SIUDY

ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego

HUNGPOL Joanna Wojtowicz-Petrovitcs

węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy

 

Smaki Azerbejdżanu

herbaty, chałwa, oliwki

 

Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik

miody

 

JANUSZ JANUSZKIEWICZ

miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele

 

BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH   

oscypki

 

PIEKARNIA GZIK

pieczywo i ciasta

 

SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO

swojskie wędliny, kapusta, ogórki,

 

Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka

różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby

 

VIMEDLUX Violetta Nowakowska

wyciskarki do soków

 

Zofia Kaproń Zagroda Roztocze

piróg biłgorajski, wędliny

 

NALEWKI STAROPOLSKIE

nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami

 

# regionalne przysmaki

# naturalna żywność

# smacznie i zdrowo

Jak dojechać?