Jarmark Produktów Regionalnych

Jarmark Produktów Regionalnych to prawdopodobnie najdłużej odbywające się targi z żywnością w Warszawie. Niektórzy wystawcy wracają co miesiąc, by spotkać się z klientami Blue City już od kilkunastu lat. Nie tylko sprzedają swoje wyroby, ale też dostarczają do serca Warszawy świeże, ręcznie robione, a często także ekologiczne produkty. Jarmark słynie z szerokiego wyboru produktów “jak przed laty”, których dziś nikt już w domu nie robi (a na pewno nie w mieście) – wędlin wędzonych w przydomowych wędzarniach, domowego smalcu z dodatkami takimi jak jabłka i cebulka czy serów. Mimo to, na żadnej edycji nie może zabraknąć smaków z zagranicy – podczas kwietniowej edycji będzie to Azerbejdżan i Węgry.

 

 

Gospodarstwo rodzinne Gremza – sery wiejskie, kartacze, domowe pączki, jaja

Stowarzyszenie “Róża”  – wędliny z Lipska

Winnica Waldemara Jarocha – polskie wina

“Wiewióreczka” Magdalena Marczyk – barszczyk czerwony, pierogi

Zagroda Roztocze – wędliny

Piekarnia Gzik – pieczywo rzemieślnicze i domowe ciasta

Bacówka na Wójciźnie – oscypki i serki góralskie

Gospodarstwo Pasieczne “Pszczelnik” – miody

He-bart Ekofiber – wędliny ekologiczne

Smaki Azerbejdżanu – oliwki, herbaty, chałwy

Patrycjusz Siudy – ryby wędzone

Hungpol – salami, papryka i inne produkty węgierskie

Państwo Stelmańscy z Sierpca – smalec i chleb tradycyjny, ogórki kiszone

Przedsiębiorstwo “Adam” – wędliny

Janusz Januszkiewicz – miody

 

Jak dojechać?