Kiedy skończą się wolne dni w listopadzie, zaczynamy odliczanie do Świąt! Czy tylko Wam te jesienne dni mijają jak szalone, przybliżając nas do końca roku? Żeby spokojnie sobie wszystko zaplanować – zacznijmy przygotowania już teraz! Listopadowa edycja Jarmarku Produktów Regionalnych pozwoli na skomponowanie świątecznego menu, jak również będziecie mogli kupić już pierwsze niezbędne produkty, te o długim terminie przydatności! Przez cztery dni czekają na Was lokalni wystawcy z miodami – to najważniejszy składnik piernika, pierniczków czy innych ciast. Możecie już kupić herbaty i chałwę prosto z Azerbejdżanu, wina z Francji czy rodzime suszone owoce. Lista zakupów trochę się skróci! Na jarmarku będą też doskonałe wędliny, ryby, pierogi oraz ciasta i pączki – nieodłączne elementy świątecznych stołów. Spróbujcie ich już teraz! A na jesienną rozgrzewkę czekają wiejskie sery, jaja, kartacze, pieczywo, w tym chleb ze smalcem i ogórki kiszone. Dla miłośników ostrych smaków – jak zwykle przygotowane zostało węgierskie stoisko, gdzie królować będzie ognista papryka, którą przyprawione zostały paprykarze i salami. Będzie swojsko i ciepło! Zapraszamy!
LISTA WYSTAWCÓW