Jarmark Produktów Regionalnych od kilkunastu lat zapewnia klientom Blue City dostęp do produktów, których nikomu przedstawiać nie trzeba jak oscypki czy sery korycińskie, ale i zabiera w kulinarną podróż po rzadszych smakach – żeby wspomnieć o kulebiaku czy pierogu biłgorajskim. Targi mają jednak jeszcze inną funkcję – ratują w przypadku niedoboru czasu, niezależnie od tego, czy nie starczyło go na upieczenie domowego ciasta, czy też na zakiszenie ogórków w sezonie. Dodatkowo mogą inspirować – do szukania nowych smaków, gotowania, ale nie tylko.
Zakupy na pierwszej tegorocznej edycji Jarmarku Produktów Regionalnych mogą stać się świetnym pretekstem, by zaprosić znajomych na karnawałową domówkę. Niezależnie od tego, czy mamy ochotę na zagryzanie wina oliwkami i serami pleśniowymi, czy tęsknimy za starymi, dobrymi koreczkami z kabanosem albo rzemieślniczym smalczykiem z jabłkami i cebulką. Impreza bez konieczności stania w kuchni gotowa, wrażenie: murowane.
Lista wystawców:
Adam (wędliny z Podlasia)
Gospodarstwo rodzinne Agnieszki Gremzy (kartacze, wiejskie jaja i sery, domowe pączki)
He-Bart Ekofiber (wędliny ekologiczne)
Państwo Stelmańscy z Sierpca (chleb ze smalcem, ogórki kiszone)
Smaki Azerbejdżanu (oliwki, wina, pasty warzywne)
Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik (miody)
Bacówka na Wójciźnie (oscypki, sery góralskie)
Piekarnia gzik (chleby i ciasta)
Wiewióreczka (pierogi, barszczyk czerwony)
Swojskie jadło (wędliny, ogórki kiszone, kapusta)
Gospodarstwo ekologiczne Państwa Mąka (sery kozie)
Zagroda Roztocze (piróg biłgorajski, wypieki regionalne, wędliny)
Nalewki staropolskie Karol Majewski (wielokrotnie nagradzane nalewki tradycyjne)