W ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez sprawdzone, rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Podczas kiermaszu na stoiskach znajdziemy produkowane tradycyjną metodą wędliny z Podlasia i Roztocza, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, pieczywo na zakwasie, miody
z mazurskich i białowieskich gospodarstw pasiecznych, smalec z Sierpca, sery, śmietanę, jaja i masło
z Korycina oraz oscypki z Bacówki na Wójciźnie. Wśród wystawców będzie również słynąca
z biłgorajskiego piroga Zagroda Roztocze oraz znane z wyśmienitych serów kozich Gospodarstwo Ekologiczne Państwa Mąka.
Smakoszy kuchni międzynarodowej zapraszamy do spróbowania wędlin, serów, oliwek, słodyczy, past warzywnych i innych produktów z Węgier i Włoch.
LISTA WYSTAWCÓW:
BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH
oscypki, bundz i inne sery wędzone
BARTLOWIZNA PRZEDSIĘBIORSTWO MIĘSNE WYROBY REGIONALNE
przygotowywane według staropolskiej receptury, wędliny
GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE SABINA I MIECZYSAŁW MĄKA
różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
GOSPODARSTWO PASIECZNE PSZCZELNIK
miody
GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE
sery wiejskie z Korycina, jaja, kartacze, wiejskie pączki
HE-BART EKOFIBER HENRYK BARTLEWSKI
wędliny
HUNGPOL JOANNA WOJTOWICZ
węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
JANUSZ JANUSZKIEWICZ
miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele
NALEWKI STAROPOLSKIE
kresowe i polskie nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami
PIEKARNIA GZIK
pieczywo i ciasta
PPUH STELMAŃSKI
chleb z Sierpca, smalec i ogórki kiszone
PPHU PATRYCIUSZ SIUDY
ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANZOWE ADAM
wędliny
SMAKI AZERBEJDŻANU
herbaty, chałwy, pasty warzywne, owoce kandyzowane, oliwki
SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO
kapusta, ogórki, kiełbasy
WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK
pierogi, zupy
ZOFIA KAPROŃ ZAGRODA ROZTOCZE
wędliny