Lokalni wytwórcy zapraszają do poznania regionalnych produktów. Podczas jarmarku, wszyscy, którzy cenią sobie tradycyjne receptury i pełne zdrowia potrawy będą mogli zaopatrzyć się w wędliny, pasztety rybne, sery wiejskie z Korycina, sery kozie, oscypki, bundz, pieczywo na zakwasie i w wiele innych, naturalnych przysmaków. Dla miłośników domowej kuchni marcowy jarmark będzie również okazją do kupienia pysznego smalcu, kartaczy, naleśników i pierogów. Zwolenników kuchni międzynarodowej zapraszamy do spróbowania wędlin, serów, oliwek, słodyczy i innych produktów
z Litwy, Węgier, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu.
LISTA WYSTAWCÓW:
GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE – sery wiejskie z Korycina, kartacze
BARTLOWIZNA PRZEDSIĘBIORSTWO MIĘSNE WYROBY REGIONALNE – przygotowywane według staropolskiej receptury, wędliny, kiełbasy, pasztety, wędliny z dziczyzny, bigos
PPUH Stelmański – chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem
PPHU PATRYCIUSZ SIUDY – ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka – różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik – miody
JANUSZ JANUSZKIEWICZ – miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele
BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH – oscypki, bundz, żurawiana
SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO – kapusta, ogórki, swojskie wędliny
PIEKARNIA GZIK – pieczywo regionalne z Mazowsza
WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK – pierogi, placki ziemniaczane, zupy
HUNGPOL Joanna Wojtowicz-Petrovitcs – węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
JM MILES HASANOVA JAMILA – wyroby z Turcji i Azerbejdżanu, m.in. herbaty, chałwy, pasty warzywne
VDR Radovan Peruničić – wyciskarki do soków
PATRYCJUSZ SIUDY – ryby
ALEKSANDRA ZALEWSKA – wyroby z wełny alpaki
ANDREA IRYNA URBANCZYK – gryka
ITALY BRAND BEATA ANNA ZDYB – włoskie wędliny i sery