W przededniu Gwiazdki dobrze znany wszystkim klientom Blue City Jarmark Produktów Regionalnych, zamienia się w Jarmark Bożonarodzeniowy. Niezależnie od tego, czy chcecie odciążyć siebie lub bliskich w szykowaniu Wigilii, lub też po prostu szukacie ciekawego urozmaicenia na świąteczny stół i nie tylko, znajdziecie coś dla siebie. Nie zabraknie pierogów, ciast, ryb, mięs i barszczyku – a wszystko to oczywiście domowej roboty. Poza tym trochę smaków z różnych stron świata – francuskie ślimaki, tureckie słodkości, azerskie oliwki czy węgierskie salami. Na deser – szereg stoisk ze świątecznym rękodziełem, z bombkami na czele, a także ręcznie robione eko świece czy kosmetyki, które idealnie nadają się na prezent.
ADAM PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE
wędliny
ALEGORIA PRACOWNIA ARTYSTYCZNA EWA KACZANOWSKA
rękodzieło świąteczne
ARTWILK PRACOWNIA MALARSTWA
ręcznie malowane bombki
BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH
oscypki, bundz i sery góralskie
BIAWA JADWIGA BRZECHOWSKA
wina, ślimaki
CAMELIO HAND MADE CANDLE
naturalne, rzemieślnicze świece
DABE MARIUSZ ZALEWSKI
bombki
DECORATO EWA TACZAŁA
ozdoby świąteczne
GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE SABINA I MIECZYSŁAW MĄKA
różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
GOSPODARSTWO PASIECZNE PSZCZELNIK
miody
GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE
sery wiejskie z Korycina, jaja, kartacze, wiejskie pączki
HE-BART EKOFIBER HENRYK BARTLEWSKI
wędliny, pierogi
HUNGPOL JOANNA WOJTOWICZ
węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
JAMILA HASANOVA JM MILES
produkty z Azerbejdżanu i Turcji
JANUSZ JANUSZKIEWICZ
miody z Podlasia, pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz inne produkty pszczele
KOKLIKO NICOLAS QUINTIN
kosmetyki naturalne
MAX MA ANNA MAŁYSZKO
ozdoby choinkowe
MOMONOMO PRACOWNIA RZECZY PRZYTULNYCH
wyroby z alpaki
MOST WANDET
gadżety, upominki
NALEWKI STAROPOLSKIE KAROL MAJEWSKI
kresowe i polskie nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami
OCZAR MANUFAKTURA
reprodukcje dzieł sztuki na gadżetach i dodatkach
PIEKARNIA GZIK
pieczywo i ciasta
PATRYCJUSZ SIUDY
ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, olchowego oraz bukowego
SŁAWOMIR NOWACKI
starocie
SMAKI AZERBEJDŻANU
herbaty, chałwy, pasty warzywne, owoce kandyzowane, oliwki
SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO
kapusta, ogórki, kiełbasy
STELMAŃSKI
chleb z Sierpca, smalec i ogórki kiszone
WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK
pierogi, zupy
ZAGRODA ROZTOCZE ZOFIA KARPOŃ
wędliny, piróg biłgorajski