Jarmarki Regionalne cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem klientów Blue City, dlatego stały się imprezą cykliczną. Produkty oferowane na jarmarkach bazują na tradycyjnych recepturach, są swojskie i smaczne. Miłośnicy naturalnego jedzenia będą mogli zaopatrzyć się w chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, sery z Korycina, sery kozie, oscypki, bundz, pieczywo
i wiele innych regionalnych produktów. Nie zabraknie miodów i nalewek, a także przysmaków z Węgier, Grecji i Azerbejdżanu.
LISTA WYSTAWCÓW:
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE ADAM
wędliny, pasztety
GREMZA AGNIESZKA GOSPODARSTWO RODZINNE
sery wiejskie z Korycina, kartacze
BARTLOWIZNA PRZEDSIĘBIORSTWO MIĘSNE WYROBY REGIONALNE
przygotowywane według staropolskiej receptury, wędliny, kiełbasy, pasztety, wędliny z dziczyzny, bigos
PPUH Stelmański
chleb z Sierpca, smalec i pajdy ze smalcem
PPHU PATRYCIUSZ SIUDY
ryby z jeziora Żywieckiego, wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego
Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka
różnego rodzaju sery kozie, żurawina, grzyby
Gospodarstwo Pasieczne Pszczelnik
miody
JANUSZ JANUSZKIEWICZ
miody z Podlasia, a także pyłek pszczeli, pierzga, świece woskowe, wosk oraz pozostałe produkty pszczele
BACÓWKA NA WÓJCIŹNIE A. STOCH
oscypki, bundz, żurawiana
SOKÓŁ JERZY SWOJSKIE JADŁO
kapusta, ogórki, swojskie wędliny
ZAGRODA ROZTOCZE
piróg biłgorajski, wędliny
NALEWKI STAROPOLSKIE
nalewki wytwarzane domowymi sposobami zgodnie z tradycyjnymi recepturami
PIEKARNIA GZIK
pieczywo regionalne z Mazowsza
Wędliny Pawlikowscy Zakopane
wędliny góralskie
WIEWIÓRECZKA MAGDALENA MARCZYK
pierogi, placki ziemniaczane, zupy
HUNGPOL Joanna Wojtowicz-Petrovitcs
węgierskie produkty, wędliny, przeciery, przyprawy, wina
JM MILES HASANOVA JAMILA
wyroby z Turcji i Azerbejdżanu, m.in. herbaty, chałwy, pasty warzywne
Smaki Grecji
oliwy i wina z Grecji
VIMEDLUX Violetta Nowakowska
wyciskarki do soków