Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Dowiedz się więcej
Powrót
Restauracja Sphinx z nowościami autorstwa Samar Khanafer
OD 24.02
DO 30.04

„Kofta, za’atar i daktyle” to propozycja sześciu dań inspirowanych bliskowschodnimi smakami autorstwa ekspertki kuchni libańskiej, Samar Khanafer. W tym roku dania w ramach wkładek z nowościami oparte będą na jej autorskich przepisach.

 

W ofercie znalazł się m.in. krem z czerwonej soczewicy. Wśród przystawek jest też manouche z za’atarem i serem - libański chlebek z przyprawą za’atar i mozzarellą podawany z sałatką oraz hummus z buraczkami i baba ganoush - pasty z ciecierzycy z dodatkiem buraka oraz z pieczonych bakłażanów, serwowane z bułką pita.

 

Dania główne to m.in. shish taouk - grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, doprawione miksem 7 libańskich przypraw, podawane z grillowanymi warzywami, sosem i frytkami. Można też spróbować shoarmy wołowej na hummusie z buraczkami, serwowanej z sałatką tabbouleh. W ofercie jest także kofta wołowa z ciecierzycą i daktylami, podawana z kuskusem i sałatką.

 

Więcej na sphinx.pl

SKLEPY W PROMOCJI