Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Dowiedz się więcej
Powrót
Restauracja Sphinx rozgrzewa nowościami
OD 21.10
DO 23.01

Dynia, burak, żurawina, jarmuż i ser góralski – to nuty smakowe z jesienno-zimowej oferty restauracji Sphinx. Tworzy ją sześć dań inspirowanych sezonowymi smakami oraz dwa napoje. Nowe propozycje czerpią z bogactwa jesiennych zbiorów, by rozgrzewać i dodawać energii.

 

Wśród nowości są „Grzanki bacy” z góralskim serem i żurawiną oraz zupa krem z dyni z chrupiącym bekonem. Kolejne propozycje to „Shoarma góralska”, czyli paski polędwiczki wieprzowej zapieczone z góralskim serem, podawane z żurawiną i sałatką, a także stek z urugwajskiego hereforda z jarmużem.

W najnowszej ofercie znalazła się też miruna z kuskusem z dodatkiem buraczków i sosem jogurtowo-miętowym oraz sałata z wątróbką drobiową w sosie na bazie czarnych porzeczek i jabłka. Uzupełnieniem oferty są „Pepsi Green”, czyli pepsi z limonką i miętą oraz piwo Książęce Golden Ale.

 

Smakowitych dań można spróbować w restauracjach Sphinx do 23 stycznia 2017 r.

SKLEPY W PROMOCJI